divendres, 21 de gener del 2011

Seguim al Mirabaud

Barcelona World race

Quan la professora ens va dir que havíem de fer un seguiment dels vaixells, la idea no ens va agradar gaire.
Quan encara no havia començat la carrera ens ho preníem amb desgana i pensàvem que una cursa de vaixells no seria suficientment interessant com per estar-la treballant tant de temps.
Al tornar de vacances i havent ja començat la carrera, vam començar de veritat a fer el seguiment del vaixell i ens va sorprendre que era molt més interessant del que ens pensàvem. Ara ens prenem les classes amb més serietat i mirem informació sobre la World Race i el nostre vaixell simplement per la curiositat que ens provoca.

Creiem que tot està molt ben preparat per a que des de casa podem seguir cadascun dels passos dels nostres vaixells i d’una forma fàcil.

A l’escola ens vam organitzar en grups de 3 a 4 persones, i es va fer un sorteig de tots els vaixells i així cadascun dels grups va tenir el seu vaixell. Després de  saber cada grup quin vaixell hauria de seguir, ens anem  comunicant via plataforma, on es pengen els links de les diferents activitats i també estan penjats altres tipus de links on podem trobar informació que ens ajudi a fer el seguiment del vaixell. També s’ha creat un aquest “blog” on s’anirà pujant diferent informació, sobretot part del treball dels  grups. Tot el que portem fet de treball ho estem fent via on-line i res de paperassa.   


El nostre grup segueix el vaixell Mirabaud, conduït per  Dominique Wavre i Michèle Paret. Són un matrimoni i per tant és l’únic vaixell on tripulen home i dona. El seu rendiment no ha estat malament. Va començar en la part alta del “ranking”, estan entre els  5 primers llocs. En la setmana del 17 al 23 de gener ha tingut diferents posicions ja que va passar d’estar 5é, a estar 4t, i seguidament es col·loca tercer.
El Mirabaud ha avançat al MAPFRE en l’ última part de les posicions gracies a un rumb més directe a al pròxim punt de pas. Dominique Wavre y Michèle Paret ja s’havien col·locat en aquesta magnifica posició abans de ser superats per , el Estrella Damm.
Després d’estar en aquesta privilegiada posició va passar a la sisena però Renault Z.E. ha atrapat al Mirabaud, traient-li la sisena posició al menys de moment, ja que els dos vaixells estan navegant pràcticament junts, amb unes velocitats similars, però ara el Mirabaud es troba en 8ª posició
També els grups a part de diferents pàgines webs que serveixen d’interès i punt d’informació per a poder  treballar, en la pàgina principal de la cursa, la pàgina de la Barcelona World Race, els capitans del vaixell poden enviar e-mails on ens expliquen com va el seu seguiment, algun tipus de curiositat, incomoditats etc.
Entre les noticies que trobem del seguiment del nostre vaixell trobem que Dominique Wavre y Michèle Paret van informar a la Direcció de la Regata que van ser abordats per un vaixell del servei marroquí. Els funcionaris marroquins els hi van registrar el vaixell quan els dos patrons estaven navegant a prop de la costa africana. Els hi van obrir tots els sacs de menjar liofilitzat i bosses amb altres materials. Després de mitja hora van abandonar el vaixell. La Organització de la Barcelona World Race va informar del incident al Consell Superior d’Esports y Salvament Marítim per evitar la repetició d’aquests fets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada